Stroom uitgevallen?

Plotseling heeft u in uw huis of bedrijf geen stroom meer?

U zit in het donker, Niks doet het meer?

Wat u eerst moet doen is, naar de groepenkast kijken of uw meterkast  in orde is?  Is de aardlekschakelaar uitgevallen ? of is de automaat uitgevallen? Is er een kortsluiting of lekstroom?

Wat is een kortsluiting? 

Kortsluiting  ontwikkelt zich zodra  er een of meerdere  elektra draden met elkaar raken. Indien dat gebeurt, schakelt de automaat in uw meterkast de stoom uit.  Dus als u kortsluiting heeft,  en is de stroom helemaal of gedeeltelijk uitgevallen, dan moet u eerst even kijken welke apparatuur kortsluiting veroorzaakt. Als u zelf niet kunt vinden , dan kunt u beter erkend elektricien inschakelen.

Stroom uitgevallen in regio Hoorn en daar buiten? VanHoftechniek kan snel en vakkundig uw storing oplossen. 

Wat is een lekstroom?

Het kan ook zijn dat uw aardlekschakelaar uitgevallen is. En dat u ergens lekstroom heeft. Want de aardlekschakelaar in woningen  gaat uit als er pas meer dan 30 mA stroom lekt. Een aardlekschakelaar beschermt uw leven wanneer u iets aanzet, dat onder stroom staat of wanneer een kapot apparatuur onder stroom staat.

De aardlekschakelaar werkt zo:

Aardlekschakelaar meet hoeveel stroom door hem heen gaat naar de elektrische installatie en de apparatuur die op dezelfde aardlekschakelaar aangesloten zijn. Aardlekschakelaar meet ook of dezelfde hoeveelheid stroom terugkomt. Als wegens een storing,  spanning op een apparaat komt te staan, kan er een beperkte stroom via het kapotte apparaat, de vloer of de muur naar de aarde weglopen. Het kan ook zijn dat de lekstroom door uw lichaam loopt als u de defecte apparatuur aanraakt. Dit kan wel heel gevaarlijk zijn. De aardlekschakelaar is heel gevoelig dat hij zelfs de kleinste lekstroom waarneemt. Zodra lekstroom in woningen meer dan 30 mA bereikt, schakelt de aardlekschakelaar direct alle spanning uit die op de aardlekschakelaar aangesloten zijn.

Wilt u ook een aardlekschakelaar laten installeren?  Schakel dan VanHoftechniek in. 

 

Heeft u een aardlekschakelaar die defect is ? Wilt u nieuwe aardlekschakelaar laten installeren? Heeft u last van lekstroom? Is uw stroom plotseling uitgevallen? Bent u op zoek naar een erkend storingsdienst monteur? 

Schakel dan VanHofTechniek in voor al uw elektra werkzaamheden. We kunnen snel en vakkundig  uw stroomstoring in uw huis verhelpen.

Inductie kookplaat aansluiten

Zelf inductie kookplaat aansluiten ? Hoe doe je dat? Als u nieuwe kookplaat koopt, dan moet uw elektrische kookplaat op een juiste manier aangesloten worden.  De kookplaat moet eigenlijk  door een erkend elektricien aangesloten worden i.v.m verzekering en garantie. Als u uw kookplat verkeerd aansluit, dan  vervalt de garantie.

 

Aanleg elektriciteit

Aan  elektriciteit kunt u beter niet zelf knutselen. Elektra aanleggen moet wel goed en veilig gebeuren. Gebeurt het niet goed, dan kan er brand en kortsluiting ontstaan. Als uw elektriciteit niet helemaal naar behoren werkt, kunt u beter een vakman laten komen. VanHofTechniek is gekwalificeerd elektricien in Hoorn en omgeving en voert al uw elektra werkzaamheden professioneel en veilig uit.